SMA Mineral
sma-mineral

Yrityksen tiedot

Yritys SMA Mineral Oy
Osoite Ruottalantie 775 Tornio, Finland
Kotisivut https://smamineral.se/fi/

Yhteyshenkilö

Nimi
Puhelin
Sähköposti

SMA Mineral Oy kuuluu kansainväliseen SMA Mineral konserniin. SMA Mineral on perheyhtiö, jonka toimialana on teollisuusmineraalit ja päätuotteet perustuvat maaperästä louhittavaan kalkkikiveen. Koko konsernissa työskentelee noin 250 henkilöä ja vuosittainen liikevaihto noin 110 MEUR. Yhteensä tuotantolaitoksia SMA Mineralilla on 23 eri puolilla Eurooppaa. Suomessa SMA Mineralilla on toimipisteitä Torniossa ja Pieksämäellä. Tornion Röyttässä sijaitsee koko konsernin suurin kalkkiuuni, jossa valmistetaan poltettua kalkkia, sekä sammutetun kalkin valmistuslaitos. Torniossa sijaitsee myös Kalkkimaan dolomiittikalkkilouhos ja kalkkitehdas, jolla on yli satavuotinen historia takanaan. Torniossa yritys louhii myös kvartsia Ristimaan louhokselta.

Kalkkituotteet ovat tarpeellisia lähes tulkoon kaikessa toiminnassa, ei pelkästään teollisessa toiminnassa. Tämän vuoksi on tärkeää, että kalkkituotteet valmistetaan mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittaen. SMA Mineral pyrkii käyttämään 100%sesti maaperästä louhittavan kiven hyväksi tuotannossaan ja toimitettavissa tuotteissaan. Tämän vuoksi yhtiö panostaa yhtäältä tuotannon kehitykseen niin, että mahdollisimman suuri osa louhittavasta kivestä on mahdollista käyttää tuotantoprosesseissa. Tämän taustalla on paljon suunnittelua niin louhosten geologiaan liittyen kuin myös teknologisia innovaatiota tuotantoprosesseihin liittyen. Toisaalta SMA Mineral pyrkii minimoimaan sivutuotteiden syntymisen ja löytämään ratkaisuja syntyvien sivutuotteiden hyödyntämiseen. Tavoitteena on, että jokainen maasta otettu kivenmurunen käytetään tuotteena, vähintäänkin kerran, joissain tapauksissa jopa useampaan kertaan.

SMA Mineralin tehtailta syntyvät sivutuotteet ovat varsin sopivia kiertotaloustuotteita. Sivutuotteet on tuotteistettu, niistä on laadittu tuotelehdet ja niitä voidaan toimittaa kuten yhtiön varsinaisiakin tuotteita. SMA Mineral on asettanut myös kovan, mutta selkeän tavoitteen. Haluamme olla edelläkävijä alalla ja tarjota tulevaisuudessa asiakkaillemme mahdollisuuden käyttää tuotannossaan hiilineutraaleja kalkkituotteita. Tavoitteena on käyttää fossiilivapaata polttoainetta kalkkiuunissamme ja näin vähentää ilmastomuutosta kiihdyttävien hiilidioksidipäästöjen syntyä.

Toimialat