digipolis
Digipolis_logo_normaali

Yrityksen tiedot

Yritys Kemin Digipolis Oy
Osoite Tietokatu 3 94600 Kemi
Kotisivut https://www.digipolis.fi/

Yhteyshenkilö

Nimi
Puhelin
Sähköposti

Digipolis – Kemin teknologiakylä on Lapin suurin teknologiakeskus, joka on perustettu vuonna 1998. Digipoliksessa toimii reilut 50 yritystä ja organisaatiota sekä työskentelee n. 500 työntekijää. Digipolis on myös koulutuksen keskus: Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja ammattiopisto Lappian suojissa opiskelee 1500 nuorta.

Digipolis vastaa yritysten kehittämishaasteisiin erityisesti tieto- ja prosessiteollisuuden rajapinnassa, mutta myös muissa tietoteollisuuden rajapinnoissa. Digipoliksen vahvimmat erikoisosaamisalueet on vuosien määrätietoisella työllä kehitetty palvelemaan paikallista ja alueellista yrityskenttää. Koko Digipolis-joukkue toimii yrityslähtöisesti. Digipoliksen kasvun ja kehittämisen kannalta avainasemassa on ollut monipuolinen ja syvällinen yhteistyö niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Digipoliksen vetämän kierto- ja biotalouskeskuksen perustajina ja ydintoimijoina ovat sen lisäksi Kemin kaupunki ja Lapin ammattikorkeakoulu. Osaamiskeskus on looginen jatko Digipoliksen työlle kiertotalouden edistämisessä. Digipoliksen teollisen kiertotalouden asiantuntijatiimi on keskuksen käytössä. Kierto- ja biotalous ovat Kemin kaupungin strategisia kehittämisaloja. Kemin kaupunki haluaa vauhdittaa Kemin Digipolis Oy:n viime vuosien menestyksellistä kiertotalouden kehitystyötä sekä kaupungin ja kansallisenkin elinvoiman luomista.

Toimialat